De Franse Slag in bibliotheek Kapelle

Wargame in bibliotheek Kapelle. 

Een wargame is een simulatie van een gevecht wat historisch heeft plaatsgevonden en wordt op een 3D terrein gespeeld met in dit geval 1/72 figuren en voertuigen.

Het thema is de Franse Slag en het gevecht speelt zich af op het oude kruispunt tussen Biezelinge en Eversdijk ( vervallen na de bouw van de snelweg). Het terrein is nagemaakt aan de hand van een luchtfoto uit 1939.

Doel van het spel is dat de Duitsers het kruispunt moeten veroveren en dat de Fransen dit moeten verdedigen. Vijf spelers aan de Duitse zijde en drie aan de Franse kant. De spelers moeten zelf een commandant van het Duitse en Franse Peloton benoemen. Deze persoon gaat ergens anders in de bieb zitten en schrijft orders uit die door “runners” naar de tafel worden gebracht. Historisch waren er dit er drie aan Duitse kant en een aan Franse kant. De spelers moeten dus samenwerken, tabellen lezen en hoofdrekenen om het spel te kunnen spelen.

Speel jij ook mee? Dan zien wij jou graag vrijdag 12 mei in Bibliotheek Kapelle. Tussen 13:30 en 20:00 is Marc Bazelmans aanwezig met zijn wargame en kan jij meespelen. Tot dan!

 
De Franse Slag in bibliotheek Kapelle