De Nieuwe Kinderburgemeester: Nienke Kanis

Nienke Kanis kinderburgemeester 2022
Hallo, ik ben Nienke Kanis en zit in groep 7 op de OBS Wemeldinge. Mijn hobby ’s zijn: tekenen/kleuren, knutselen, buitenspelen en muziek luisteren. Ik zit ook op dansen en speel trompet. Veder chill ik graag met mijn vriendinnen.

Mijn doel als kinderburgemeester
Mijn doel als kinderburgemeester is om met en voor kinderen dingen voor elkaar te krijgen. Ik wil ook iets doen voor kinderen die niet mee kunnen doen met activiteiten waar je voor moet betalen. Want die kinderen hebben het meestal niet zo breed thuis, dus voor afleiding is dat heel handig. Of een dag organiseren waar alle kinderen heen mogen zonder geld te betalen, want om aan sommige activiteiten mee te doen kost dit soms wel 8 euro. En sommige mensen hebben dat nodig voor andere dingen.

Het milieu vind ik ook belangrijk
Een ander onderwerp wat ik belangrijk vind is het milieu. Ik wil iets doen aan al het afval wat er op de straten, stranden en in het water ligt. Deze zijn soms zo vies dat ik er iets aan wil doen. Zo wil ik met kinderen in de gemeente bijvoorbeeld opruimacties organiseren of grijpers uitdelen aan jongeren.

Stuur me een mail
Heb je ideeën of tips of heb je een vraag? Dan kan je me mailen via kinderburgemeester@kapelle.nl.

Groeten van Nienke Kanis

Foto: Quaeris Media