Laatste nieuws van Steyn

Steyn Almekinders kinderburgemeester 2020-2021

Voordat ik jullie wat ga vertellen wat ik allemaal beleef als kinderburgemeester, stel ik mijzelf eerst aan jullie voor. Ik ben Steyn Almekinders, geboren op 4 december 2008 en woon in Kapelle. Ik heb op OBS De Moolhoek gezeten en zit nu in de brugklas van het Pontes Lyceum Oranjeweg. In mijn vrije tijd speel ik graag voetbal en tennis. En verder ‘chill’ ik graag met mijn vrienden of doe een spelletje op de PlayStation.

 

Kinderburgemeester ben je in principe voor één jaar
Maar omdat 2020 een raar jaar was vanwege corona kon ik niet veel doen. Daarom mocht ik bij uitzondering nog een jaar extra als kinderburgemeester doorgaan. Ook in 2021 is veel niet door gegaan vanwege corona. Maar toch heb ik al best wat ervaring als kinderburgemeester op gedaan.

 

Contact met andere kinderburgemeesters
Wat ik leuk vind is dat ik contact heb met andere kinderburgemeesters hier in de buurt. We hebben elkaar ontmoet. Samen een workshop gedaan over communicatie en hoe je op een ander overkomt. We willen ons de komende tijd samen inzetten tegen pesten. Je leest helaas nog steeds veel berichten over kinderen die gepest worden of zelfs mishandeld. Wij als kinderburgemeesters vinden het heel erg dat dit nog steeds voorkomt. Ondanks alles wat we leren en weten over respect en dat iedereen zichzelf mag zijn. Daarom is het dus nog steeds nodig dat we vertellen wat voor een verdriet je een ander met pesten aandoet. En dat dat echt niet kan.

 

Dit heb ik als kinderburgemeester gedaan

  • Een speech gehouden op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente.
  • Gratis kinderboeken uitgedeeld op alle basisscholen in de gemeente.
  • Samen met de kinderminister en het ministerie van Binnenlandse Zaken de Corona-thuisblijf-challenge opgezet voor al mijn collega-kinderburgemeesters in Nederland.
  • Een gedicht geschreven en voorgelezen tijdens Dodenherdenking.
  • Een bezoek gebracht aan een fair voor het goede doel.
  • Iedere vier weken schrijf ik een column in de Scheldepost.

 

Het meest bijzondere wat ik als kinderburgemeester heb meegemaakt
Door de dingen die ik als kinderburgemeester doe, krijg ik soms ook aandacht in de pers. Dit was ook zo met de Corona-thuisblijf-challange. Daardoor werd ik benaderd om auditie te doen voor het programma Hoofdzaken van de VPRO. En heb ik mijn tv-debuut gemaakt. Mijn interview werd in een aflevering van Hoofdzaken uitgezonden.

 

Wat ik nog wil gaan doen als kinderburgemeester
Graag ga ik nog met burgemeester Naterop op bedrijfsbezoek bij een mooi bedrijf in onze gemeente. En hoop ik nog een kijkje te kunnen nemen bij de brandweer en de politie. Naast me inzetten tegen pesten vind ik ook het milieu belangrijk. We maken er met z’n allen nog steeds een rommeltje van. Wat doen we onze mooie wereld toch aan? Dat enorme probleem ga ik natuurlijk niet in mijn eentje oplossen. Maar alle grote ideeën zijn ooit klein begonnen. Als we niets doen, verandert er sowieso ook niets! Misschien heb jij een goed idee . Of ben je al op jouw manier aan het helpen om de wereld een stukje mooier en schoner te maken. Dat zou ik graag van je horen!

 

Stuur me een mail met jouw ideeën of tips
Heb je tips of ideeën die je met me wilt delen. Of heb je een vraag aan me. Dan kan je me mailen via kinderburgemeester@kapelle.nl. Wie weet wil de gemeente er met jou mee aan de slag!

Ik vind het heel fijn dat ik als jullie kinderburgemeester via deze site goed bereikbaar ben voor jullie. Ik hoor het graag als ik jullie ergens mee kan helpen! Wie weet tot mails en ziens in onze mooie gemeente Kapelle!

 

Groeten van Steyn Almekinders