Toch nog Franse Slag Mars in Kapelle

Dankzij de versoepelingen van de corona-maatregelen kan er dit jaar toch nog een Franse Slag Mars in Kapelle worden gehouden.
De uitgestelde Franse Slag Mars wordt gehouden op zaterdag 23 oktober 2021. De start en finish zijn op een nieuwe locatie: in de tijdelijke vestiging van het museum Memorial 40 - 45 aan de Goessestraatweg 6 in Kapelle. Gratis parkeren kan op het nabijgelegen terrein van de Petrakerk, Goessestraatweg 18 in Kapelle.
De Mars wordt jaarlijks gehouden ter nagedachtenis van de Franse militairen, die in 1940 heldhaftig weerstand boden tegen het oprukkende Duitse leger. Daarbij zijn veel Fransen gesneuveld. Een deel van hen ligt begraven op het Franse Militaire ereveld, dat nabij het museum ligt.
Deze keer staat de Mars ook in het teken van de herdenking van de bevrijding van Kapelle, op 28 oktober. In en rond het museum Memorial 40 - 45 vinden in dat kader verschillende activiteiten plaats, zoals een re-enactment, waarbij oude legervoertuigen worden tentoongesteld en gevechts¬situaties worden uitgebeeld. De routes lopen door de tuin van de NH-kerk in Kapelle, langs het Kapelse oorlogsmonument.
De Mars telt vier nieuwe routes van 5, 10, 20 en 30 km. Alle routes gaan over verharde en onverharde wegen en paden, (ook door boomgaarden) en komen over het Franse Militaire ereveld.
Inschrijven kan vooraf op de website www.franseslagkapelle.nl en op de dag van de Mars op het startbureau.
Voor meer informatie zie www.franseslagkapelle.nl en www.memorial4045kapelle.nl.

De Franse Slag Mars voor volgend jaar staat gepland op zaterdag 21 mei 2022.

Toch nog Franse Slag Mars in Kapelle