Leifruitcursus v.a. eind november 2023

In deze cursus krijgen deelnemers informatie over de vergeten snoeikunst van het leifruit, de verschillende snoei- en leitechnieken, leivormen, fruitrassen etc. Tijdens de eerste bijeenkomst, die in de museumtuin plaatsvindt, komt de theorie aan bod en komt het planten van leifruit aan bod. De tweede bijeenkomst zal in januari plaatsvinden. In de winter is er speciale aandacht voor het enten. De derde bijeenkomst vindt plaats in maart. De nadruk ligt nu op de snoei in winter & voorjaar. De afsluiting vindt plaats in juni waarin alle zomeractiviteiten centraal staan.  

Onze museumtuin bevat 174 verschillende fruitboom rassen. Ook zijn er verschillende opvallende leivormen te bewonderen. Tijdens de cursus wordt in de praktijk geoefend met de verschillende leivormen. De bijeenkomsten zijn op zaterdagen vanaf 14.00 uur en duren ongeveer 2 uur. De kosten voor deelname zijn € 100,- per persoon. Dit is inclusief een mooi naslagwerkje en consumpties.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met het fruitteeltmuseum via mail: info@fruitteeltmuseum.nl of telefonisch via: 0113-344904. Let op, er kan een beperkt aantal deelnemers aan de cursus worden toegelaten, aanmelding geschied op volgorde van binnenkomst. Kijk voor de data en tijden op: www.fruitteeltmuseum.nl

Leifruitcursus v.a. eind november 2023