Gemeente Kapelle neemt deel aan het Volwassenenfonds

22 november 2021

De gemeente Kapelle neemt per 1 januari 2022 deel aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Daarmee wil de gemeente volwassenen (18 t/m 65 jaar), met een minimum inkomen, de kans geven om deel te nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. Kapelle is de eerste Zeeuwse gemeente die bij het initiatief aansluit.

De gemeente Kapelle sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport en Cultuur voor een pilotperiode van drie jaar. De gemeente neemt al jaren deel aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur, waarin jeugd tot 18 jaar kan deelnemen in de samenleving omdat financiële drempels worden weggenomen. Gebrek aan financiële middelen is een belemmering om deel te nemen aan sport en cultuur. Ook bij het Jeugdfonds was de gemeente Kapelle de eerste Zeeuwse gemeente die zich had aangesloten. Volwassenen kunnen het Volwassenenfonds Sport & Cultuur per 1 januari 2022 aanvragen bij de gemeente.

Wethouder Jon Herselman: “In de gemeente Kapelle vinden we het belangrijk dat sporten en bewegen mogelijk is voor al onze inwoners. Daarnaast zorgt deelname aan sport- en cultuuractiviteiten voor ontmoeting en uitbreiding van het sociale netwerk van mensen. Met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur geven we inwoners met minder financiële middelen de mogelijkheid om deel te kunnen nemen aan de samenleving.”

Gemeente Kapelle neemt deel aan het Volwassenenfonds