Week tegen eenzaamheid 2022

15 augustus 2022

Week tegen Eenzaamheid

Van 29 september tot en met 6 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. 

Door het hele land is er tijdens deze week extra aandacht voor het thema eenzaamheid en sociaal isolement. In veel plaatsen zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen. 

Ook in de gemeente Kapelle zullen er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Het Buurtteam van de gemeente Kapelle organiseert ook een aantal ontmoetingsactiviteiten. Het Buurtteam zoekt ook de samenwerking op met verschillende verenigingen. De verenigingen in de dorpshuizen openen deze week hun deuren. U kunt hier dan gratis een les/activiteit bijwonen! Het activiteitenoverzicht zal geplaatst worden in de Scheldepost van woensdag 21 september. Daarnaast zullen de activiteiten vanaf 14 september ook te vinden zijn op deze website. 

Eenzaamheid

1 op de 10 mensen in Nederland voelen zich erg eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. De invloed van eenzaamheid is groot. Zeker als het langdurig aanhoudt, leidt eenzaamheid tot gezondheidsrisico's, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet. 

 

Actieprogramma Eén tegen eenzaamheid

De week tegen Eenzaamheid 2022 wordt in het kader van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid georganiseerd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Meer dan 250 gemeenten en zo'n 170 landelijke bedrijven en maatschappelijke organisaties zijn bij het programma aangesloten. Samen zetten zij zich in om de trend van eenzaamheid te doorbreken. 

Inschrijven voor een activiteit? U kunt hiervoor contact opnemen met het Buurtteam van de gemeente Kapelle. 

Het Buurtteam van de gemeente Kapelle is initiatiefnemer en zet zich samen met andere organisaties in om eenzaamheid tegen te gaan. Wilt u graag in contact komen met het Buurtteam omdat u zelf ideeën heeft, vragen of wilt u zich inschrijven voor een activiteit? In de activiteitenagenda kunt u allerlei activiteiten vinden!

Het Buurtteam is telefonisch te bereiken via 0113 33 33 60. U kunt ook een mail sturen naar buurtteam@kapelle.nl.

 

Week tegen eenzaamheid 2022