Algemene informatie over de Kinderburgemeester

Kinderburgemeester

In de gemeente Kapelle hebben we sinds 2006 een kinderburgemeester. Op dit moment is onze kinderburgemeester Steyn Almekinders. Lees hier meer over Steyn en zijn kinderburgemeesterschap.

Wat doet de kinderburgemeester?

  • De kinderburgemeester komt op voor de belangen van alle kinderen in onze gemeente.
  • Hij/zij gaat met de burgemeester en wethouders mee naar bijzondere gebeurtenissen. Denk hierbij aan de intocht van Sinterklaas, Koningsdag of een opening.
  • Soms houdt de kinderburgemeester een toespraak.
  • Ook mag de kinderburgemeester een keer op werkbezoek bij een bedrijf in onze gemeente.
  • Verder schrijft de kinderburgemeester iedere vier weken een bericht voor de Scheldepost.
  • En hij/zij maakt af en toe een filmpje wat we op onze sociale media delen.
  • Hij/zij mag ook zelf met initiatieven komen om samen te ontwikkelen.

Heb je een vraag aan de kinderburgemeester?

Je kunt je vraag stellen aan de kinderburgemeester via het mailadres kinderburgemeester@kapelle.nl. Ook ideeën en tips voor de kinderburgemeester kun je via dit mailadres delen.

Hoe word je kinderburgemeester?

Kinderen uit groep 7 en 8 in onze gemeente kunnen zich opgeven voor de verkiezing van kinderburgemeester. Iedere basisschool mag één kandidaat opgeven voor de verkiezing. De groepen 7 en 8 krijgen een skypesessie met de burgemeester aangeboden. Waarbij ze hem van alles kunnen vragen. De kandidaat kinderburgemeester mag/kan hierbij een bijzondere rol vervullen. In december is dan de feestelijke verkiezingsmiddag. De kandidaten komen met hun klas en ouder(s)/verzorger(s) naar de raadszaal in het gemeentehuis. Hier vertellen ze waarom zij kinderburgemeester willen worden. Ook doen ze mee aan een quiz. Een jury kiest daarna wie de kinderburgemeester wordt. De oude kinderburgemeester doet dan de ketting om bij de nieuwe kinderburgemeester. En hij/zij is dan voor één jaar kinderburgemeester van de gemeente Kapelle.