Onderzoek Toekomstbestendigheid Sportclubs

07 februari 2023

RVVB wil wensen, behoeften en zorgen onder verenigingsbestuurders onder de aandacht brengen bij lokale en landelijke beleidsmakers. Op deze manier proberen ze om met elkaar sport- en subsidiebeleid in positieve zin aan te passen naar dat wat volgens verenigingsbestuurders noodzakelijk is voor toekomstbestendige clubs.

RVVB gaat de komende weken langs de 12 provincies om van verenigingsbestuurders te horen wat de staat van het verenigingsleven is. Bij het meldpunt zijn namelijk ruim 500 zorgwekkende signalen binnengekomen. Deze signalen betreffen helaas niet alleen hoge energiekosten, maar gaan ook over dalende ledenaantallen, terugloop in vrijwilligers en obstakels bij verduurzaming. In Zeeland zal het gesprek plaatsvinden op vrijdag 10 maart 2023 van 20:00 tot 22:00 uur bij HC Walcheren in Vlissingen. 

De onderzoekscommissie met vertegenwoordigers uit de politiek wil in iedere provincie in gesprek met bestuurders van verschillende verenigingen over het verenigingsleven. RVVB hoopt nog voor het sportdebat in de Tweede Kamer in april het onderzoeksrapport af te kunnen ronden.

Meer informatie kunt u hier vinden en aanmelden kan door hier te klikken. 

Onderzoek Toekomstbestendigheid Sportclubs